Prezes Vivus Finance laureatem Manager Award 2016

Loukas Notopoulos, Prezes Zarządu Vivus Finance, otrzymał prestiżową nagrodę Manager Award 2016 przyznawaną przez Business Magazine Manager. Statuetkę odebrał podczas V edycji Gali konkursowej. Jury Manager Award 2016 przyznało nagrodę Prezesowi Vivus Finance, jako liderowi rynku fintech w Polsce.

- Gdy wchodziliśmy na rynek w 2012 roku mało kto wiedział co to jest fintech. Świat finansów dzielił się na banki i dostawców IT. Dwa lata później prezes jednego z banków ogłosił „chcemy być firmą technologiczną z licencją bankową”. Nikt nie wierzył w te słowa. Dziś Polska jest mekką fintechu. Nasz sektor bankowy jest tak rozwinięty, że w USA cały byłby fintechem. Możemy więc powiedzieć, że jesteśmy fintechem w centrum fintechu - powiedział Notopoulos odbierając nagrodę.

W uzasadnieniu wyboru jury podkreśliło osiągnięcia Vivusa od czasu wejścia na rynek. Firma kierowana przez Loukasa Notopoulosa przeprowadziła rewolucję w branży consumer finance. Vivus stał się przykładem tego, jak w branży fintech startup może osiągnąć sukces. Swój sukces Vivus zawdzięcza rozwiązaniom technologicznym – pożyczki udziela nawet w 3 minuty i wykorzystuje do tego między innymi ocenę wiarygodności klienta opartą o Big Data.

Swoją pozycję Vivus zbudował stawiając na innowacje. To lider wdrażania rozwiązań fintechowych w codziennej pracy. Nowoczesna technologia pozwoliła przekroczyć kilka barier w dość konserwatywnie pojmowanych w Polsce finansach. Popularność Vivusa doprowadziła do uproszczenia oferty pożyczek gotówkowych w całej branży finansowej. Zastosowane przez niego rozwiązania (jak choćby suwaki ułatwiające wybór kwoty i okresu pożyczki) stały się standardem. Nie tylko w pozostałych firmach pożyczkowych, ale w całym polskim sektorze finansowym.

Wśród tegorocznych laureatów Manager Award znaleźli się także: Zygmunt Berdychowski, twórca Forum Ekonomicznego w Krynicy, Krzysztof Kalicki, Prezes Zarządu Deutsche Bank Polska oraz Alfred Watzl i Wojciech Trojanowski z zarządu STRABAG. Zwycięzcy zostali wyłonieni z grona kilkuset top managerów przez jury reprezentujące środowisko biznesu.
Treść

Informacja_prasowa_Manager_Award_dla_Loukasa_Notopoulosa_-_informacja_prasowa.pdf

pdf | 296 KB

Loukas_Notopoulos_manager_award.jpg

Maczo zwycięzcą konkursu Vivus Star

Miesiąc temu nikt o nim nie słyszał, dziś występuje na największych festiwalach disco polo. Ogólnopolski konkurs Vivus Star na najlepszego wykonawcę muzyki disco wygrał 24-letni Maciej Kuśmierz ps. Maczo z podwarszawskiego Wołomina. W ramach nagrody wokalista nagra własny singiel, profesjonalny klip i wyruszy w trasę koncertową po Polsce.